pinapple

Här är min favoriter från H&M's vår och sommar kollektion 2013. Tycker verkligen att det är synd att vi inte har Trendavdelningen på jobbet. Men jag kommer garanterat lägga vantarna på t-shirten! Men både väskan och pjuksen skulle nog göra sig fina i min garderob. 
H&M ananas bag pinapple skor t-shirt tee väska
0 kommentarer

Interior 4

H&M grå h&m inredning interior koppar korgar ljus vitt
1 kommentar

Min Londonguide

Boende och flyg
Vi bodde vid King Cross Station. Superläge med tanke på väldigt bra kommunikation. Välj bland alla möjliga bussar och tunnelbanelinjer. Vi bokade hotell via hotels.com och själva hotellet heter Tune hotels och finns  i  ytterliggare tre stadsdelar. Dock fanns det ingen frukostbuffé på hotellet så vi åt på Starbucks i närheten. Det renoverades i början av 2012 så rummen var toppenfina. Litet var det men vi skulle ju inte spendera dagarna på rummet. Vi betalade totalt ca 2200 kr var för flygbiljetter och 3 hotellnätter, vi bokade hotell via hotels.com. Man kan också boka via booking.com. Vi bokade flygbiljetterna hos SAS. Dom har så kallade ungdomsbiljetter där man sparar någon hundralapp per person.
 
Norwegian har också bra priser men då får man tänka på att man måste åka tåg, Gatwick Express, in till Victoria Station vilket är dyrare än att ta tunnelbanan från Heathrow. Tur och retur kostar 350 svenska kronor. Samt att om man bokar resa med Norwegian så tänk på att bagaget inte ingår i priset utan det kostar 100kr per väska (inte handbagage) dit och 100kr när du ska hem. 
 
I juni 2013 bodde vi på Ibis Hotell vid Shepherd's Bush. Där ifrån tog det ca 30-40 minuter till Westfield Stratford. Busstationen är stor och det finns fler linjer att välja mellan. När vi skulle hem åkte vi buss hela vägen till Victoria's Station. 
 
 
Sevärdheter & nöjen
 
London Eye
Detta är något man bara måste göra! Vi åkte på kvällen precis innan de stängde entrén, vilket var någon gång runt 20.15. Det var hur mysigt som helt! På dagarna var det mulet så man hade inte haft så bra utsikt. Skulle väldigt gärna åka i hjulet en fin sommardag vid solnedgången. Magi!
En standardbiljett kostade £ 18,90 vilket är ca 205 kr och de var det värt. Priser från oktober 2012.
 
Hyde Park
Det var ekorrar överallt! Så himla söta! Några kom fram och nosa på min hand, till skillnad från de få ekorrar man ser här i Stockholm som är väldigt skygga. Parken var ju gigantisk! Vi kände att vi inte skulle orka ta oss igenom hela så vi nöjde oss med en kort promenad vid vattnet i morgonens solsken. Supermys! 
 
Big Ben
Big Ben är väl en självklarhet för många på första resan men det vär väldigt häftigt när man väl stod där. Tidigare har man sett allt på film och nu stod man där själv. Helt klart ett måste! På andra sidan bron tog vi buss nr 12 som gick till Oxford Circus. 
 
Piccadilly Circus
Bussen åkte förbi Piccadilly Circus. Detta gav mig tillfälle att ta kort då det var ljust. Bilderna blev tyvärr överexponerade på kvällen. Snacka om att fötterna tog kål på en! Ta med er ett par bra promenadskor. Jag tog bara med ett par billiga joggingskor från Coop. Skriv upp på packlistan - sköna SKOR!
 
Buckingham Palace
Detta är väl också en självklarhet. På vägen hit köpte vi bacon baguette och varm choklad på Starbucks. Satte oss på en bänk i Green Park för att sedan gå vidare mot slottet. Just denna dag var det vaktbyte. Så det var fullt med folk, vakter och poliser på hästar. Vi visste inte vilken tid hela kalaset skulle börja så vi promenerade på en mysig gata ända fram till Big Ben. 
 
 
Shopping
 
Oxfordstreet
Hit måste man bara gå. Men vad ni än gör - avsluta med Primark. Annars blir det väldigt tugnt att bära. Gå in i butiker som River Island, Forever21, New Look, Topshop och Urban Outfitters. Hinn med de butiker som inte finns här hemma. Gatan är himla lång, vi besökte den tre gånger. Besök den fräsha officiella gratistoaletten inne vid Saint Christopher's Place. Här inne fanns också restauranger och några få lyxbutiker. 
 
Westfield
Vi besökte en av Westfield galleriorna, denna låg vid Shepherds Bush. Dock fanns inte Forever21, Victoria's Secret eller Primark. Om ni vill besöka dessa butiker så ska ni inte åka till Shepherds Bush utan till Stratford City. Båda är hur stora som helst!
 
Camden Town
Här var det himla trevligt och mysigt att trosa runt. Mycket att titta på. Gammalt och nytt. Camden Market - marknad med bl.a. stickade tröjor, linnen med snygga tryck (dock lika dyrt som i butik), många iPhone och andra smartphone skal, Rokit - second hand butik, Chain Reaction (ljusblå dörr och fönsterkarmar) - inredning, bra-och-ha-grejer. 
 
Harrods
Här var vi bara inne en snabbis då vi tyckte att vi inte var i behov av någon lyxshopping. Dock var det ju häftigt att gå runt där inne men man kände sig lite udda, haha. 
 
Mat
 
Juni 2013: Vi hittade en lokal thairestaurang som vi åt på två gånger. Betalade ca 45 kr för en middagsbuffe. Vi tog take away och satte oss precis utanför Westfield gallerian. 
 
 
London
0 kommentarer